pinterest-tuinengel
volgons-tuinengel
bezoekook-tuinbengel

 • Over ons

 • Over hoe de Tuinengel haar vleugels blijft spreiden…

  De liefde voor de groene leefruimte werd ons al van kindsbeen meegegeven.
  Ik herinner me nog de wandelingen in het bos, de kraaientochten op kille winteravonden en het vrolijke getetter van allerlei vogels in de vroege morgenuurtjes.
  Mijn ouders hadden en hebben nog steeds een mooie, pure band met de natuur, het verloop van de seizoenen en alles die daarin z’n levenscyclus doormaakt. En er was altijd al de passie voor bloemen, in de tuin en in onze leefruimte.
  Ik herinner me niets anders dan mooie, smaakvolle arrangementen in een sfeervolle ruimte.
  Mijn broer en ik deelden in de koek… de begeestering werd doorgegeven…

  Als het op bloemen aankomt, is de bladzijde steeds te kort, de woorden ontoereikend.
  Het is een creëren met vaak eenvoudige materialen, een eenheid maken van alle kleurige facetten en vormen.
  Als die eenheid goed is, dan raakt dat je in je diepste mens-zijn.
  Het mooiste aan mijn passie is die te kunnen doorgeven aan iemand anders, een nieuwe wereld aan te reiken.
  Mensen merken soms dat ze veel meer creativiteit in zich hebben dan ze ooit voor mogelijk hielden.

  Vanuit mijn opleiding voor onderwijzeres is er ook de gedrevenheid dingen aan te reiken, uit te leggen, enthousiasme over te brengen. Vandaar dat ‘De Tuinengel’ een mooi huwelijk is geworden tussen denken en doen.
  Ik hou ervan om mensen mee te nemen naar de grenzen die hen onoverbrugbaar leken. De voldoening is dan des te groter.
  De droom om in een gezellige sfeer creatief bezig te zijn met natuurlijke materialen werd in januari 2004 in werkelijkheid omgezet.
  Ondertussen zijn we al heel wat verder op onze wandeling want in het begin van 2017 kreeg de Tuinengel gezelschap. Samen met creatieve 1000-poot Mario Lamote geven we  ‘De Tuinengel’ een nieuwe invulling met respect voor de bestaande activiteiten.  Onze vertrouwde stijl trekken we vanaf het najaar van 2017 ook door in een winkel in de kern van Loppem.  We starten in Dorp 4 waar je terecht kan voor verse snijbloemen, toffe kamerplanten (steeds met de nodige uitleg), decoratie -en interieurartikelen en in de toekomst 100% ambachtelijk gemaakte meubelen op maat.  We starten basic maar ons volledig concept wordt verder uitgebouwd in de toekomst.  Zo zal u ook boven de winkel terecht kunnen voor het volgen van workshops, demonstraties en zoveel meer.   We blijven het creatief omgaan met verschillende materialen en technieken hoog in ons vaandel dragen.

  ‘k Hoop u te kunnen inspireren op één van de workshops in het komende jaar… In het drukke leven van iedere dag is een creatief momentje voor jezelf een welkome onthaaster.  Of u te mogen verwelkomen in onze winkel… voor een origineel cadeautje of een mooie ruiker bloemen.

   

  Lore Declerck

  Mario Lamote

  Laatste nieuws

  Bloemenhulde Deze workshop gaat door in het Klokhof te Loppem (Zeedijkweg 20 te Loppem).  In deze prachtige locatie hebben we voldoende ruimte om alles coronaproof te laten verlopen.  We kunnen...
  Bloemenhulde Deze workshop gaat door in het Klokhof te Loppem (Zeedijkweg 20 te Loppem).  In deze prachtige locatie hebben we voldoende ruimte om alles coronaproof te laten verlopen.  We kunnen...